Hanneke Snijders

Woonplaats:

Dongen

Mijn sport:

Hardlopen en wielrennen

Bijzonderheden:

Ik ben Hanneke, een fanatiek hardloopster, die ook af en toe rondjes op haar racefiets rijdt. Want oude liefde roest niet ;-)! Voordat mijn twee lieve kids werden geboren, heb ik fanatiek aan wielrennen gedaan en veel wedstrijden gereden. Naast dat ik graag sport, ben ik juf van groep 5 op het speciaal basisonderwijs. Werk dat mij veel uitdagingen biedt en daar hou ik van!


Sportprestatie waar ik meest trots op ben:

Er zijn meerdere sportprestaties waar ik trots op ben. Allereerst mijn eerste halve marathon in Tilburg (mei 2018). Ik had mezelf vooraf het doel gesteld dat ik deze 1/2 marathon binnen de 2:00 uur wilden finishen. Waarom? Mijn sportmentaliteit zorgt er nog steeds voor dat ik mezelf altijd wil blijven uitdagen. Hiervoor heb ik doelen nodig (vind ik zelf). Ik vond het vooraf erg spannend. Ik liep helemaal nog niet zo lang en ik had nog nooit zo'n lange afstand gelopen. Vanaf kilometer 17 was het afzien. Vooral omdat mijn voeding tijdens het lopen toen nog niet goed was. Maar het lukte! Ik haalde mijn doel en finishte in 1.55.27.

Op wielrengebied ben ik het meest trots op mijn overwinning tijdens een wedstrijd voor elite zonder contract in Chaam. Ik won de sprint van een klein overgebleven groepje. Daarnaast heb ik vele mooie wedstrijden mogen rijden in binnen- en buitenland. Een hele bijzondere ervaring.


Meest gênante sportmoment:

Tja, als ik hier aan terug denk moet ik wel een beetje lachen. Het was mijn eerste wedstrijd als jong meisje bij de grote dames. Tijdens het opstellen was ik van de spanning vergeten hoe ik ook al weer uit mijn pedaal moest klikken en viel ik om. Beginnersfoutje ;-).


Sportdroom:

Mijn droom is om een marathon te lopen. Eigenlijk hoopte ik dat ik deze droom op 7 april van dit jaar waar kon maken. Maar een blessure gooit roet in het eten. Meer hierover kun je lezen in mijn eerste blog.


Stel een vraag