Wielrennen is..complicated

Ik weet heel goed dat je in een nieuwe relatie geen vergelijking mag trekken met je ex, maar af en toe kijk ik wel met weemoed terug naar mijn eenvoudige dagen gevuld met hardlopen. Wielrennen is namelijk veel veeleisender en vraagt veel meer Tender, Love & Care van mij om het samen leuk te hebben.

Ik heb het al vaker over mijn ex-liefde, hardlopen, gehad en hoewel ik nu mijn derde seizoen fiets en we dus echt uit de wittebroodsweken zijn, voel ik mij toch nog heel vaak een maagd op het gebied van fietsen.

Our relationship is complicated

Voor jullie is het misschien al een jarenlange (jeugd) liefde en zijn wellicht heel veel dingen inmiddels vanzelfsprekend, maar ik kom langzaam (soms op een hilarische wijze) achter de rules of behaviour tegenover mijn nieuwe liefde:

A- Anticiperen

Keyword is absoluut anticiperen. Alles draait om anticiperen bij wielrennen. Wees ten alle tijde voorbereid op alles. Alles. Weersomstandigheden door baselayer, windjack, arm,- en beenwarmers, een buff, cap, handschoentjes, zonnebrand en zonnebril mee te nemen. Al deze spullen kun je namelijk met gemak in de zakjes op je rug stoppen. Net zoals je ook met gemak kunt eten en drinken op de fiets (en sommige mannen zelfs met gemak kunnen plassen). Anticipeer ook op alle mogelijke potentiële omstandigheden door de juiste hoeveelheid reepjes, gelletjes en bidons mee te nemen. Ook deze kun je meenemen in die handige zakjes op je rug. Anticipeer op het gedrag van mede-fietsers door voor je te kijken tijdens een keuvelmomentje, nooit opzij! Voor je het weet remt iemand onverwacht en heb je daar niet op kunnen anticiperen. Ik blijf erbij, fietsen = anticiperen tot je erbij neervalt. Of liever niet, eigenlijk.

B - Bandenspanning & Bidonhouder

De ideale bandenspanning is, zegt men, je gewicht gedeeld door 10. En voor kasseien geldt, liefst nog een beetje minder. Aangezien ik geen 80 kilo weeg, was 8 Bar iets te enthousiast voor de kasseien van de Kwaremont en de Paterberg tijdens de ronde van Vlaanderen. 2 Bar, vlak voor de start van Eschborn-Frankfurt, was weer iets aan de magere kant, want ook voor een nieuw afgeleverde fiets (ook al ziet hij er nog zo gelikt uit - met ketting lekker in het vet) geldt, check vooraf de bandenspanning!

Bidonhouder, ook niet onbelangrijk om te checken of deze stevig bevestigd is. Ik spreek uit ervaring wanneer ik zeg dat het geen pretje is om 100 km lang met samengeknepen billen naar een rammelende bidonhouder aan je frame te staren.

C-Clickpedalen & Checken

Plaatjes voor clickpedalen van Shimano zijn er in drie kleuren. Deze kleuren zijn geen kwestie van smaak en welke het mooist bij je schoenen staat, maar geven de mate aan van vrijheid waarmee de schoen aan het pedaal vast zit. Rood is hierbij voor de profs, geeft weinig tot geen flexibiliteit en vereist een zeer nauwkeurige afstemming. Geel is voor de mindere goden en amateurs en biedt nog wat extra bewegingsvrijheid en blauw is een combinatie van beiden. Ik heb nog een setje rode over. Iemand?

Checken. Eigenlijk net zo belangrijk als anticiperen. Het is heel belangrijk alles vooraf te checken. Als je genoeg ge-anticipeert hebt ben je, als het goed is, wel zo klaar met je check. Dat scheelt.

D-Discbrakes

Discbrakes, oftewel schijfremmen dien je, de eerste keer dat je ermee rijdt, in te remmen. Knijp dus, na aanvang van jouw eerste ritje op jouw nieuwe bike, de remmen een 15-20 keer in. Hierdoor verdwijnen ook eventueel slepende geluidjes die je hoort wanneer je je wiel voor het eerst laat draaien. Deze wetenschap zou mij een slapeloze nacht hebben bespaard.

De discbrake van het achterwiel wordt met plastic beschermring geleverd. Om jezelf genante, amateuristische momenten te besparen, is het wijs deze voor je eerste rit te verwijderen. Is het hiervoor te laat, dan is het zaak een eventueel aanwezige materiaalman lief aan te kijken, samen met de fiets de bus in te verdwijnen en alsnog ter plekke de ring te verwijderen. Gewoon maar een random tip.

E -Eten

Eten tijdens het fietsen kun je trainen (en vergemakkelijken). Om reepjes of gelletjes makkelijker open te kunnen maken, kun je op voorhand (jawel, anticiperend!) er een klein knipje met de schaar in maken. Scheelt een hoop geklooi op de fiets (ook als je geen beugel hebt).

F- Fietscomputer

Zorg ervoor dat je fietscomputer ten alle tijde volledig opgeladen is en dat je voor meerdaagse get-aways altijd een oplaadsnoertje meeneemt. Ik ben een happy Wahooligan, maar remember deze stopt WEL, maar start NIET automatisch. Je dient de start nog apart te bevestigen. Doe dit dan ook, meteen! Zo voorkom je dat jouw vliegende start (of mijne in dit geval) niet geregistreerd wordt en, wanneer je dan verderop in het parcours alsnog de startknop hebt ingedrukt, de bergen telkens een paar kilometer eerder dan verwacht komen. Heel naar.

Een iets langer ABC-tje, hopelijk heb je iets kunnen opsteken van mijn share & learn ervaringen. Zo niet, hopelijk heb je dan wellicht kunnen lachen. Ook niet onbelangrijk in een relatie!


Reacties

28 mei 2019
Evert-Jelle
Haha! Herkenbaar allemaal. Ben ook van hardlopen (marathons) overgestapt naar het fietsen. Wekelijks trek ik weliswaar mijn asics nog aan voor een duurloopje -oude liefde roest niet-, maar ik voel niet (meer) de magie die ik met wielrennen wel voel. Heb je de Renner gelezen van Krabbé? Met die mooie openingszin: ‘Meyrueis, Lozère, 26 juni 1977. Warm, bewolkt weer. Ik pak mijn spullen uit mijn auto en zet mijn fiets in elkaar. Vanaf terrasjes kijken toeristen en inwoners toe. Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me.’ Dan begrijp je wat ik bedoel... 🚴‍♂️✌️🙂