Wereldkampioen

Op de laatste dag van 2019 won ik het wereldkamioenschap. Ik werd wereldkampioen in eigen dorp. Een grotere (lokale) eer kun je in de hardloopsport bijna niet genieten!

Nee, alle gekheid op een stokje.. Oudejaarsavond won ik in mijn thuisdorp, het Limburgse Elsloo, de Sylvesterloop. Een stratenloop van 10km bestaande uit 7 rondes. De wedstrijd start om 19.00 in het donker en het parcours wordt verlicht met kunstlicht. Dit alles zorgt voor een unieke ambience.

Maar waarom die officieuze titel wereldkampioen? Binnen de Limburgse hardloopgemeenschap staat het evenement te boek als het 'WK van Elsloo'. Het is een prestigestrijd waar maanden van tevoren al over gesproken wordt. Ook voor de lopers die niet voor het podium lopen is de loop zeer interessant, het tamelijk vlakke exacte parcours biedt mogelijkheden voor een persoonlijk record op de 5 of 10km.

Deze editie moest ik mijzelf revancheren voor een tweede plaats in 2018. Ook al zit ik momenteel in een periode van basistraining en piek ik niet tijdens deze wedstrijd, graag kom ik in mijn thuisdorp goed voor de dag!

Dit jaar zou Pim Lambregts mijn grootste uitdager worden. Samen met onder andere Pim ga ik over twee weken op hoogtestage in Kenia.

Ik startte hard, want naast de eerste plek wilde ik weten hoe ik er voor stond op de 10km. In de eerste kilometer sloeg ik al een gat met de rest van het veld en kreeg ik al snel door dat het een lange solo zou worden.

Img 20191231 191737

Rondje na rondje tikte ik weg onder aanmoediging van het thuispubliek. Halverwege was mijn doorkomst 15.02. Vanuit hier moest ik mezelf blijven pushen en proberen zo diep mogelijk te gaan. 30.15 stond er op de klok toen ik de finish passeerde. Een tijd die ik niet verwacht had helemaal solo! Met het niveau zit het dus wel goed.

De overwinning in eigen dorp was een mooie afsluiting van een absoluut topjaar! Verbetering van mijn persoonlijke records op alle afstanden en natuurlijk de kers op de taart, brons op het NK marathon.

Dank hiervoor aan mijn lieve vriendin Cécile Jacobs, coach Michel van de Wall, sponsoren en iedereen die mij gesteund heeft in mijn sportieve loopjaar 2019!

In 2020 wil ik natuurlijk deze stijgende lijn doortrekken! Het wordt een druk voorjaar met een reeks mooie wedstrijden! Het basisniveau is veelbelovend dus ik kijk ernaar uit om in Kenia de puntjes op de 'i' te gaan zetten.

Iedereen een blessurevrij en sportief 2020 gewenst!

Klik op onderstaande link voor een wedstrijdverslag van 1Limburg

Wedstrijdverslag 1Limburg


Reacties