Time to reset

Twee maanden geleden, aan het begin van de coronacrisis, had ik even nergens meer zin in. In een mum van tijd zag ik zowel mijn persoonlijke als sportieve doelen voor dit jaar als sneeuw voor de zon verdwijnen. Mijn trainer besloot me met vakantie te sturen. Een lekkere zon zee strand vakantie kon ik wel gebruiken, maar helaas, het werden drie weken Woonkameroen en Tuinzania. Desalniettemin was dit precies wat ik nodig had. Niks moet, alles mag. Nou dat heb ik ook gedaan hoor. Elke dag lekker uitslapen. Vervolgens de hele dag in mijn joggingbroek rondlopen. Beetje Netflixen. Lekker van het zonnetje genieten tijdens een korte wandeling door de stad. En vooral alles eten waar ik zin in heb. Het bleek de oplossing voor mijn motivatieprobleem. Ik kreeg zowaar weer zin om te fietsen.

Samen met mijn trainer heb ik een nieuw plan opgesteld voor dit jaar. We gaan terug naar mijn beginjaren als handbiker. De jaren waarin ik nog geen wedstrijden reed. De jaren waarin plezier maken en beter worden het doel waren. Nu onze wedstrijdkalender voor de rest van het jaar leeg is en waarschijnlijk ook zal blijven, ga ik back to basic. Even geen doel, geen kwalificatie eisen, maar gewoon lekker vrijuit fietsen.

Zuid Limburg, je zal er maar wonen...

Mijn roots liggen in Zuid Limburg. Hier is de liefde voor de sport ooit begonnen. Hier heb ik vroeger leren fietsen. Eerst natuurlijk op de gewone fiets en later ook in de handbike. En dus leek het me een goed plan om voor een tijdje terug te gaan naar het mooie, zonnige zuiden.

Inmiddels verblijf ik alweer twee maanden bij mijn ouders in Heerlen. In no time ben ik in het Heuvelland. Ik noem het ook wel 'de speeltuin'. Je kunt het hier zo gek maken als je wilt. Ik mat mezelf dan ook redelijk goed af op klimmetjes als de Eyserbosweg, Loorberg en Camerig.

Thumbnail IMG 20200427 123453

Samen fietsen is leuker dan alleen

Door mijn verblijf bij mijn ouders heb ik mijn zusje ook weer op de fiets weten te krijgen. Voordat ik naar Arnhem verhuisde, reden we ook wel eens samen een rondje, maar zo vaak en intensief als nu hebben we nog niet eerder gedaan. We hebben ook nog echt iets aan elkaar. Ik sleur haar dat ene klimmetje over en zij trekt vervolgens weer door op het vlakke. Ik vind het dan ook gaaf om samen op pad te gaan. Het is niet alleen gezellig, maar we maken elkaar ook nog beter. Ik wil er niet worden afgereden door een meisje en zij logischerwijs ook niet door een handbiker.

Helaas zit mijn verblijf in Heerlen er bijna op. Zoals je wellicht hebt gehoord, is Papendal weer open en worden trainingen langzaamaan weer opgestart. Zo ook voor ons. Nog een weekje kan ik genieten van het Heuvelland. En van de gezellige ritjes met mijn zusje. Daarna worden het weer saaie ritjes over de dijk bij Arnhem. Eens kijken hoe ik dat een beetje aantrekkelijk weet te maken...


Reacties

14 mei 2020
Roy
Mooie blog Mitch. Nieuwe doelen en inderdaad: samen is leuker dan alleen.