The oval office

Marathon Rotterdam is alweer een maandje geleden. In de rustige tussenperiode heb ik twee regionale wedstrijdjes weten te winnen als leuke training. Nu is het weer tijd voor nieuwe doelen! Op naar the oval office..

Nee, ik ga geen gooi doen naar het Amerikaanse presidentschap.. Komende tijd ga ik wat wedstrijden lopen op de atletiekbaan. In de zomer wordt er in de atletiekwereld voornamelijk op de baan gelopen. Dit zijn kortere afstanden tot 10.000m. Voor mij als marathonloper dus een mooie kans om aan mijn snelheid te werken.


Weetje: als er gesproken wordt over 10.000m dan wordt er gelopen op de baan. Op de weg is de notatie van deze afstand 10km.


Ik ben geen echte fan van de ovale kunstofbaan. Mijn passie ligt bij de langere afstanden op de weg. Maarja voor het echte snelheidswerk is het wel ‘the place to be’. En mijn snelheid verbeteren is juist het doel komende periode.

Nk Atletiek

De trainingsweek zal dus ook meer korte intervaltrainingen bevatten ten opzichte van het ‘langere werk’ voor een marathon. Intervaltraining geef ik ook aan mijn eigen loopgroepje. Het is ook voor de recreatieve loper een middel om de training afwisselend te houden maar ook om wat sneller te worden.

Als ik meer snelheid heb kan ik comfortabeler een hoger tempo lopen tijdens mijn volgende hoofddoel, de najaarsmarathon. Dat zal nodig zijn want ik ben vastberaden ben mijn persoonlijke besttijd weer aan te scherpen.

De baan is voor mij dus voornamelijk een middel en geen doel op zich. Al staat 8 juni het NK 10.000m op de planning en daar wil ik me van mijn beste kant laten zien!


Reacties