Terug naar de hap snap trainingen

Sinds 1 januari ben ik weer terug bij de trainer waar ik mijn triatlon avontuur begin 2000 mee begonnen ben. Gene Janssen leerde me wat training inhoudt en hoe het uitgevoerd moet worden. Iets wat door de coaches van de Nationale selectie waar ik onder viel vaak werd afgedaan als "hap snap" trainingen.

Onnavolgbaar

Met de trainingen van Gene moest ik vaak afwijken van de reguliere trainingen bij de nationale selectie, niet omdat de aanpak zo anders was, maar omdat ik volgens Gene moest trainen als ik belastbaar was en niet moest trainen als ik niet belastbaar was. Simpel. Alleen volgens de Excel sheets van een aantal keyboard coaches onnavolgbaar. Gevolg was wel dat ik ook onnavolgbaar was in de meeste wedstrijden.

Nu merk ik dat mijn jeugdige jaren voorbij zijn en ik aanpassingen moet gaan maken in training. Wat 'vroeger' werkte, werkt nu niet meer of ik raak geblesseerd. Op zoek naar een nieuwe manier om belasting/belastbaarheid toe te passen kwam ik na bijna 20 jaar bij Gene terecht. Er is in die jaren 1 ding veranderd. Waar ik vroeger een planning op een A4 getekend kreeg, is het nu een digitaal A4 geworden. Maar nog steeds op het eerste gezicht onnavolgbaar. Nog steeds geen Trainingpeaks, Aerobe drempels en power zones. Gewoon 'heuvelen', 'tempo hoog', 'tempo laag'. Simpel en briljant. Op naar een onnavolgbaar seizoen.

Schermafbeelding 2017 07 12 Om 14 01 19

Reacties