Step by step

Een persoonlijk record met 2 minuten! 2 uur 24 minuten en 33 seconden had ik afgelopen zondag nodig om de 42,195km van de marathon Rotterdam te voltooien.

Na een onrustige nacht ging om 6.00 de wekker in het atletenhotel. Even een frisse neus halen buiten, douchen, bidons inleveren en om 6.30 zat ik aan het ontbijt. Na het ontbijt werden we per bus naar de start gebracht waar we onze warming-up konden doen.

Met gezonde spanning stond ik aan de voet van de Erasmusbrug waar de start plaatsvond. Na het startschot om 10.00 volgde een eerste kilometer over de Erasmusbrug waar de supporters rijen dik stonden opgesteld.

Plan de campagne: 1u12 doorkomen op de halve marathon en dit betekende kilometers van 3.25. Het juiste tempo had ik al snel te pakken. Bij 5km pakte ik mijn eerste bidon bij de drankpost. Oef.. mijn maag was al van streek. Hoe dit kon gebeuren is me nog onduidelijk maar zal ik moeten uitzoeken voor de volgende marathon.

Ik was dus 5km onderweg met goede benen en een moeizaam functionerende maag. Nog geen reden tot paniek, die maag herstelt wel dacht ik. Ik dronk bij de eerste drankposten minder dan gepland maar het werd niet echt beter.

41165144 0D3C 4A94 A3D9 2D62F452Ccf7

Over mijn benen had ik niks te klagen. Kilometer na kilometer tikte ik weg op het voorgenomen tempo. Halverwege kwam ik door op 1.12.04, perfect dus. Op dat moment liep ik nog in een klein groepje met drie andere lopers. In de volgende kilometers ging het tempo vanzelf iets omhoog en liep ik in mijn eentje weg bij de groep. Ik voelde me echt super, dit kon vandaag niet fout gaan.

De Erasmusbrug kwam weer in zicht, volgepakt met mensen aan beide kanten van de weg. Ik kon het niet laten het publiek een beetje te bespelen en mijn handen op te steken, kippenvelmomentje!!

Langzaam ging ik richting het zwaarste stuk van het parcours, de ronde om de Kralingse plas. Tot op dat moment had ik nog zeer weinig gedronken waardoor ik bang was voor de man met de hamer. Gelukkig kon ik de Cherry gels van Born goed verdragen. Hierdoor kon ik mijn energievoorraad wel aanvullen maar het vochtgehalte nam af..

Cbe4Aebf 1674 44C7 860A F91Ccaa72024

Bij kilometer 30 naderde ik weer een drankpost. Ik zag mijn bidon staan en stevende er gestaag op af. Ho wacht, er staat iemand van de organisatie pal voor mijn bidon.. Ik schreeuw maar het is al te laat. Ik knal vol op de jongeman die niet in de gaten had dat ik er aan kwam.

Vanuit stilstaande start en een beetje beduusd van wat er gebeurd was trok ik mijn lijf weer in gang. Na 30km gaat dat niet zo makkelijk meer en ik verloor kostbare tijd..

Ik kwam weer wat in het tempo maar het ging niet meer vanzelf. Mijn maag begon op nieuw te sputteren en de minimale maaginhoud kwam eruit.. 35km, nieuwe drankpost. Wat zou ik doen, Drinken, gelletje, niks pakken? Ik koos voor de gel, mijn maag kalmeerde zich en ik kon nu echt de kilometers aftellen.

8152C51F Dfea 4397 95E1 1C90Ecaca9A0

Het tempo lag enkele seconden per kilometer lager maar gedragen door het publiek stevende ik af op de finish. Tijdens de laatste meters op de Coolsingel had ik wel weer een kippenvelmomentje! Ik zag de klok en wist dat ik een mooi PR ging lopen.

2.24’33” werd mijn tijd! 2 minuten onder mijn oude PR. Dit was de stap die ik wilde zetten!

B61B9C85 8Fd2 4E16 B698 C27Cd7D807Dc

Het was weer een super voorbereiding met een mooi resultaat. Loon na werken en een bevestiging dat ik op de goede weg ben! Ik ben iedereen enorm dankbaar die mij geholpen heeft deze stap te zetten.

De komende maanden zullen in het teken staan van sneller worden op de kortere afstanden. Dit najaar staat er weer een marathon op de planning. Dan ga ik weer een nieuwe stap zetten! Step by step..


Reacties