#SOCIALDISTANCING OR #STAYTHEFUCKHOME

Excusez les mots. Een goed verhaal begint met een goede titel, gevolgd met een pakkende inleiding die aanzet tot verder lezen tot de boodschap. Nu even niet! De kern zit in de kop. Contradictio in terminis: ben sociaal, houd afstand en… blijf thuis! Het tonen van sociaal gedrag is nog nooit zo makkelijk geweest. Ook voor jou. Ja, JIJ!

Dat is nogal een intro, maar de waarschuwing is keihard nodig. We zullen ons als peloton zó moeten vormen dat we deze sterke storm de baas worden. Wij, jij, ik, onze samenleving; samen moeten we een waaier vormen die ons allemaal beschermt, zodat we straks een overwinning kunnen vieren. Als social cyclist zal ook ik mijn kopwerk moeten doen. Even geen gezellige coffee rides. Ik volg met klem het advies van onder andere de KNWU: train alleen. Het is voor mij zeker een stevige pas op de plaats for the greater good. Net nu de lente in de lucht hangt…

#outsideisfree?

Kun je nog wel buiten sporten? Vooralsnog wel. Maar wel met enig voorbehoud voor jouw eigen veiligheid en die van anderen. Mochten de richtlijnen worden aangescherpt, dan kan ook dit veranderen en moeten we het buiten fietsen even laten voor wat het is. Wees niet eigenwijs en volg de richtlijnen! Eigenwijs staat op dit moment gelijk aan asociaal.

#ridesolo

Zorg goed voor jezelf. Train niet te intensief, zodat je je immuunsysteem versterkt in plaats van afbreekt. Pak je rust en zorg voor een optimaal herstel door voldoende koolhydraten en eiwitten in te nemen na je training. Kortom: gebruik je verstand.

  • Fiets of loop alleen
  • Leeg je neus niet op straat
  • Vermijd zware trainingen
  • Doe geen gekke dingen op de fiets of tijdens een run
  • Zorg goed voor jezelf (en zo indirect ook voor anderen)

#stay(thefuck)home

Ik train solo en werk vanuit thuis. Niet ideaal, maar wel noodzakelijk. Toch voelt het niet als een sociaal isolement. Sociale media kunnen nu hun naam eer aan doen: contact houden met collega’s, vrienden, bekenden, maar ook met relatieve vreemden. We staan immers voor één keer voor precies dezelfde uitdaging en hebben allemaal dezelfde zorgen.

We gaan dit samen doen. Geen ge-maar. #borntopushlimits, together.

SMP Multi Vision

Multi Vision is een goede ondersteuning voor je immuunsysteem. Klik hier voor meer informatie over dit NZVT-geteste mulitivitaminen- en mineralensupplement.

PS: Overigens, de foto in de header werd gemaakt een week voordat de Corona-crisis in Nederland en België losbarstte. Dat hier al 1,5 meter afstand werd gehouden berust op louter toeval. #staysafe


Reacties