On the road menu-kaart

Zit jouw shirt vol gels, repen, een combinatie van beide of ben je eerder een peperkoek of banaan fanaat? Veel mensen vragen zich af wat ze best meenemen om de befaamde hongerklop te voorkomen op langere tochten. Wat eet je best, wanneer en hoeveel...

Wanneer is de vraag waar de meeste fietsers mee lijken te worstelen. Ze beginnen dan ook vaak te laat met eten, namelijk wanneer ze er al een beetje doorheen zitten en hopen dat een reepje of gel soelaas zal bieden om weer gezwind de eerstvolgende beklimming op te vliegen... helaas vaak zonder het gewenste resultaat. Ik begin meestal te eten vanaf het moment dat ik op de fiets zit en probeer toch elk uur iets te eten. Een mix van enkele Born Bite Size Crunch Aardbei reepjes, een Energy Super Gel Banaan en eventueel een carrot cake tijdens een koffiestop werkt voor mij (meestal) prima. Waarbij ik 'blijven drinken' uiteraard even buiten beschouwing laat. Andere zaken zijn vaak verrassend verteerbaar op een lange tocht. Zo zorgde Cafe Coureur tijdens de Lumberjack Gravel Ride voor zwarte pens met appelcompote en een bruine boterham.

'Have some Jack and Bacon' klonk het...

Maar het kan nog extremer, tijdens de Almanzo100 Gravel Ride die ik afgelopen jaar in Minnesota, US reed werd er tijdens (een niet officiële maar de best bezochte) bevoorradingspost zelfs Jack Daniels met bacon aangeboden. Ondanks dat ik de Jack Daniels links liet liggen smaakte de bacon des te meer en was mijn zout gehalte meteen terug op peil ;-)

Img 1233

Kortom, het zal voor iedereen persoonlijk zijn, voor mij werkt een goede combinatie van sportvoeding en iets hartigs vaak prima. Uiteraard zijn ook de smaken belangrijk, de hele dag repen en gels met een banaan smaak naar binnenwerken is niets voor mij. Wat nemen jullie zoal mee tijdens een lange tocht?


Reacties