Mijn volgende marathon.....of toch niet?

Het is een verslaving zeggen ze. "Zodra je de streep over bent denk je al aan de volgende marathon die je wilt gaan lopen". Of ja misschien niet gelijk, maar een aantal weken later zijn de plannen voor de volgende vast al weer gemaakt. Toch?

Marathon van Rotterdam

Heftig! Dat is eerste woord dat in me opkomt als ik mijn eerste marathon moet omschrijven. Eigenlijk was ik er ook helemaal niet klaar voor om te starten, want door mijn blessure had ik veel te weinig kilometers gemaakt. Maar iets in mij vond toch dat ik het moest gaan proberen. Ik startte op een rustig tempo, maar merkte al snel dat het erg warm en benauwd was om te lopen. Ik had veel moeite om mijn eten binnen te houden en ook drinken ging moeizaam. Na 23 kilometer had ik het zwaar, zowel fysiek als mentaal. De gedachte dat ik het niet ging halen sloop binnen in mijn hoofd. Toch lukte het me, mede door de toeschouwers langs de kant, om de knop om te zetten. De kilometers namen af, ik kwam steeds dichter bij de finish. Zou het me dan toch gaan lukken?

Img 1568

Op naar de volgende.....

Het gevoel dat in je opkomt als je de Coolsingel oploopt is niet te beschrijven. In mijn oortjes hoor ik het liedje "what doesn't kill you, makes you stronger" en aan de zijkant hoor ik mijn trouwste supporter roepen. Degene die mijn twijfels van dichtbij heeft meegemaakt, maar die altijd in mij is blijven geloven. Zelfs als ik dat zelf even niet meer deed. Wauw dit moment raakt me meer dan ik had gedacht, maar ik probeer mijn tranen weg te stoppen. Met mijn handen in de lucht en met een brede glimlach op mijn gezicht loop ik over de finish. Blijheid en heel veel trots zijn gevoelens die ik door mijn lichaam voel gieren. Maar denken aan een volgende marathon...NO WAY!

Rmcp6855 20X30

Drie weken later

En nu drie weken later, denk ik daar nog steeds hetzelfde over en is de behoefte om in te schrijven voor een nieuwe marathon er nog steeds niet. Een marathon lopen was geweldig en ik weet zeker dat ik er ooit nog wel één ga lopen. Maar welke en wanneer dat zie ik volgend jaar wel weer. Voor nu ga ik gewoon heel erg genieten van de loopjes die ik heb. Geen druk, geen schema's en niets moeten. Dat is iets wat ik in aanloop naar de marathon wel heel erg gemist hebt.

Op naar nieuwe doelen

Heb ik dan geen nieuwe doelen, dromen of ambities? Zeker wel. Degene die mij goed kennen weten dat ik het erg moeilijk vind om doelloos te trainen. In mijn achterhoofd heb ik dus stiekem al weer een aantal plannen gemaakt. Ik kijk er naar uit om hier gericht naar toe te gaan trainen onder een goede begeleiding. Maar voor nu even helemaal niets en gewoon lekker hardlopen. Voor hoe lang het duurt natuurlijk ;-)!

Marathon Hanneke

Reacties

28 apr. 2019
Eddy Gevens
Rotterdam was ook mijn eerste .. na een kilometer of vijf had ik al tranen op mijn wangen dat ik dat nog mag meemaken op mijn 54e .. eindmeet gehaald en net als jij blijf ik lopen en fun halen hieruit .. wat er nog komt zien we wel .. mooie blog trouwens 🤗👍
27 apr. 2019
Richard
Heel herkenbaar wat je schrijft Hanneke, ik denk er net zo over als jij na de marathon, want het vraagt nogal wat van je lichaam en sociale leven. Je blijft een topper ook al loop je géén marathon meer. ;-)
26 apr. 2019
Karel van Eersel.
Je bent een kanjer!! En blijf doelen stellen. 👍👊💪
26 apr. 2019
Denise
Super knap hoor! En je ziet er nog fit uit op de foto😉 Pff...wat een afstand!
26 apr. 2019
Jannes
Topper! Super resultaat. En elk doel op welke afstand dan ook vraagt een nieuwe aanpak. Succes met keuzes en het halen daarvan x