Met een PR moet je altijd tevreden zijn

Ik keek al weken uit naar deze wedstrijd! De Groet uit Schoorl run is een erg sterk bezette 10 kilometer wedstijd en tevens Nederlands Kampioenschap. Een snelle 10 stond op mijn verlanglijstje en hopelijk snel genoeg voor een dik persoonlijk record. Aan het huidige niveau ging het niet liggen.

Toch werd dat PR in de week voor de wedstrijd een beetje onzekerder. Ik stootte mijn knie waardoor deze behoorlijk opspeelde. Buigen was uiterst pijnlijk. De dagen voor de wedstrijd zat er dus niks anders op dan rustig aan doen en hopen op een spoedig herstel.

In het atletenhotel de avond voor de wedstrijd voelde mijn knie goed en ging ik hoopvol de nachtrust in. Op de wedstrijddag was ik pijnvrij en klaar om te knallen! Het weer was goed en ik kon me klaar maken voor een snelle wedstrijd.

In mijn nieuwe tenue van Wilma Running en goed ingesmeerd met Born protect oil tegen het opspattende water stond ik aan de start. Het startschot klonk en meteen schoten we hard weg. De eerste kilometer ging ruim onder de drie minuten. Hierna zakte het tempo iets en positioneerde ik me in een groepje. Bij 4 kilometer moest ik echter de groep al laten lopen. Ik leek de scherpte te missen om de aansluiting te houden. Het tempo zou immers te doen moeten zijn. Gevolg: ik liep tussen kilometer 4 en 7 moederziel alleen 30 meter achter een grote groep.

Timefoto Canon Eos 6D D25999Cc83D7416Faed5737D19E8F05 5230 2019 02 10 13 58 47 848887

Dit hakte er wel in en ik verloor kort de moed. Na 6 kilometer zag ik dat een PR nog haalbaar was, al moest ik het in mijn eentje doen. Ik herpakte me en het tempo ging weer wat omhoog. Na 7 kilometer begonnen mannen van de achterliggende groep me in te halen en probeerde ik kort aan te pikken. Hierdoor kon ik nog finishen in een snelle laatste kilometer. Uiteindelijke tijd: 30’39’’. Sneller dan ik ooit gelopen heb maar niet de tijd waar ik op hoopte.

Even zijn er dan gemengde gevoelens. Maar al snel kon ik relativeren. Met een mentaal moeilijke aanloop als gevolg van mijn knieklachten en een verre van ideale indeling van de wedstrijd is de tijd nog naar behoren! Overigens is dit een prima niveau in de aanloop naar de marathon van Rotterdam!

Mijn knie speelde helaas wel weer wat op de dag na de wedstrijd.. Deze week staat dus in het teken van herstel en zo spoedig mogelijk weer fit worden!


Reacties