#kruipinhetwiel van Noah & Brice

Speciaal voor Banaan.blog geven twee talenten een inkijkje hoe training en opleiding gecombineerd worden. "Wij zijn Noah Vandenbranden en Brice Dedeurwaerdere en wij zitten op de Topsportschool Wielrennen In Gent (België). Op het internaat zijn we ook kamergenoten van elkaar. Beiden zijn we uit 2002 en nu dus eerstejaars junior. Kruip in ons wiel tijdens een normale trainingsdag."

Een vrolijk 'goeiemorgen'

Onze dag begint rond 6u45. Een opvoeder wekt ons met een vrolijke “goeiemorgen”. Nadien frissen we ons op en nemen we samen met alle andere topsporters een stevig ontbijt om de training te weerstaan. Rond 7u30 vertrekken we met de fiets naar het Wielercentrum Eddy Merckx voor een pistetraining. We maken ons klaar en vullen onze bussen met ISO PRO sport drink. Ideaal voor een intensieve ochtendtraining. Om 8u00 stipt springen we op de fiets om aan de opwarming te beginnen. Hierbij doen we ook een paar opwarmingssprintjes tegen elkaar. Daarna is het tijd voor het echte werk!

Training Topsportschool Cycling Vlaanderen  112

Het echte werk?

Het echte werk: de eerste achtervolgingstraining. We doen 4x 2000 meter aan een stevig tempo, waarvan we de laatste voluit mogen gaan. Tussen een achtervolging krijgen we ook de tijd om even te stoppen om te drinken en los te rijden. Na twee uurtjes zit de training er alweer op. Fietsen en kleren pakken en dan tijd voor een warme douche. Na deze zware training kunnen we uiteraard wel een goede recuperatieshake gebruiken. De Recovery+ van Born is hier de ideale oplossing voor. Rond 10u30 vertrekken we met de fiets van het Wielercentrum om tegen 11u klaar achter de schoolbanken te zitten. Om 15u20 hebben we gedaan met school en keren we terug naar de piste voor nóg een training, een bespreking met onze trainers (Jan/Kieran) of een individueel gesprek met onze sportpsycholoog (Bert).

Cv Born2

School is de basis

Om helemaal voorbereid te zijn voor de volgende trainingsdag zetten we nog even onze pistefiets klaar. Hierna pakken we terug de fiets richting het internaat voor het avondeten. Nadien volgt ook een verplichte studie voor school, zodat we zeker geen slechte punten halen. School is en blijft de belangrijkste basis. Normaal gezien sluiten we onze dag af in de tv-zaal of in onze kamer. Maar… als echte pistiers kunnen we niet om de Zesdaagse heen. Samen met onze trainingsmakkers gaan we onze idolen aanmoedigen! Na een drukke dag is het tijd om ons bed op te zoeken. Om 22u poetsen we onze tanden, leggen we onze gsm in de locker. Zo hebben we voldoende rust voor optimaal herstel.

Dit was een dag van een leerling van de topsportschool.

Cv Born3

Reacties

01 dec. 2018
Bea
Amai Noah ik wist dat je oma heel fier op je was maar dit is super leuk en geniet van je draaiende beentjes .
30 nov. 2018
Philip
Hey Noah, Leuk om over je dag te lezen op een blog!👍👍💪💪🚴🚴
30 nov. 2018
Kaat Van de Ghoor
Keitof om via de blog samen jullie dag te mogen beleven 😄Super! Het is inderdaad de ideale combinatie van fietsen en studeren op topsportschool ! Succes guys 👍
30 nov. 2018
patje cosyn
er staan een paar fotos van lr die ik nam gelieve de naam van me te vermelden aub. met dank CyclingEye. com