Een geluk bij een ongeluk.

Ik weet eigenlijk niet zo goed waar ik moet beginnen met schrijven. Dit is eigenlijk ook de reden dat jullie zo lang niets van me gehoord hebben. De afgelopen maanden stond mijn leven in het teken van herstel. Een aantal weken na de marathon van Rotterdam werd ik aangereden op mijn fiets. Waar ik aan het begin dacht dat het allemaal wel meeviel, bleek de impact van het ongeluk een stuk groter dan ik had verwacht. Hoe ik deze periode door ben gekomen vertel ik jullie hieronder.

Een ongeluk zit in een klein hoekje
Ik ben niet iemand die het gevaar opzoekt of die zomaar voorrang neemt. Toch belandde ik op een zonnige maandagochtend met een flinke klap op de motorkap van een auto en daarna op de grond. Gelijk voelde ik een flinke pijn bij mijn heup, maar als voormalig wielrenster dacht ik dat het wel meeviel. Opstaan, fiets zoeken en verder fietsen dacht ik nog. De koers wacht immers op niemand. Het verdict van de huisarts: een zwaar gekneusde heup en een lichte hersenschudding.

Eigenwijs
De weken na de aanrijding ging ik toch een aantal keer lopen. Het voelde niet fijn en ik had zeker pijn, maar ik dacht dat ik niets kapot kon maken. Eigenwijs, ja ik weet het ;-)!
Na een aantal weken werd de pijn in mijn bovenbeen zo erg dat hardlopen niet meer ging zonder hevige steken in mijn bovenbeen. Ook wandelen ging niet meer pijnloos. Toen een aantal dagen rust ook niet leken te werken maakte ik een afspraak bij mijn fysio. Hij maakte een plan van aanpak en het hardlopen moest ik echt even op een lager pitje zetten. Balen!

Oude nieuwe liefde
Degene die mijn kennen weten dat ik het verschrikkelijk vind om stil te zitten. Gelukkig mocht ik wel gaan fietsen. Door het lopen had ik deze passie aan de kant geschoven, maar om de blessuretijd door te komen en mijn conditie op pijl te houden, kwam de fiets weer onder het stof vandaan. Al snel kwam de liefde voor het fietsen helemaal terug en kwamen er leuke bijzondere dingen op mijn pad.

Rogelliklein

Moraal
Een van die leuke dingen is dat ik de kans kreeg om op een FECP fiets te gaan rijden. FECP is het merk van oud-prof Eddy van IJzendoorn. Wielrenners onder ons weten dat je moraal krijgt van een mooie nieuwe fiets, en deze fiets gaf mij dan ook letterlijk vleugels. Ik deed mee aan een triathlon in teamverband en nam het fietsonderdeel op me. Ik haalde een gemiddelde snelheid waarvan ik, na zo weinig training, alleen maar kon dromen. Samen met mijn teamgenoten werd ik tweede. Dit smaakte naar meer.

Nieuwe doelen
Nu vragen jullie je vast af of ik het lopen mis. Gelukkig heb ik dit ondertussen weer opgepakt. Halverwege september was ik volledig pijnvrij en maakte ik al snel weer nieuwe hardloopplannen. Op dit moment ben ik weer aan het trainen voor een halve marathon onder begeleiding van mijn trainer Pierre.
Verder blijf ik zeker ook fietsen, en hiervoor heb ik leuke doelen in mijn hoofd. Deze deel ik nog niet, omdat ik eerst een fijne winter wil draaien en daarna pas serieus verder ga kijken. Eén ding weet ik wel zeker, zonder het ongeluk had ik de liefde voor het fietsen niet meer teruggevonden, en waren er een heleboel bijzondere dingen niet op mijn pad gekomen. "Een geluk bij een ongeluk dus".

Fotokleinlopen

Reacties

02 nov. 2019
Elly Vernoven
Wat een bericht Hanneke, Vervelend dat je aangereden werd en uiteindelijk behoorlijke pijn had. Maar wat super dat je nu ook weer aan het fietsen bent gegaan en ook dat je nu weer mag hardlopen. Heel veel succes en ik zal je weer wel regelmatig zien op Facebook of WhatsApp.
01 nov. 2019
Karel van Eersel
Never give up!👊👍😋 and you see what happens 😎
01 nov. 2019
Pieter
Mooi geschreven en inderdaad een geluk bij een ongeluk dat je hierdoor je voormalige sportliefde weer hebt opgepakt
01 nov. 2019
Maura Finau
Leuk geschreven Hanneke! Wat een positiviteit, heerlijk😊. Succes met je training voor de halve marathon!
01 nov. 2019
Femke Girls Run The World
Wauw mooi stuk. Het positieve uit het negatieve halen. Heeeel veel succes met de doelen ik ga ze zeker volgen :-)
01 nov. 2019
Kees Verhoeven
Heftig wat er gebeurd is. Gelukkig is het allemaal positief voor jou verlopen. Veel plezier met het Fietsen en lopen.
01 nov. 2019
Ron bakkerij bart kaatsheuvel
Mooi stukje