Dwalen door het coronatijdperk

In 2020 ging ik mijn stijgende lijn van 2019 doortrekken. Eerst op trainingsstage in Kenia en vervolgens op jacht naar persoonlijke records op de 10 kilometer en de halve marathon. Het Nederlands kampioenschap 10 kilometer werd afgelast vanwege storm, balen maar op naar de volgende. Een week later liep ik een persoonlijk record op de halve marathon in Barcelona maar ik was nog niet tevreden. Er zouden nog nieuwe pogingen komen maar toen deed Corona zijn intrede..

Het dagelijks leven werd overhoop gehaald, werk, studie maar natuurlijk ook de sport. Er kwamen passende en zeer begrijpelijke maatregelen waardoor het maken van een wedstrijdplanning op dit moment onmogelijk is. Natuurlijk is hardlopen verre van belangrijk ten opzichte van het bedwingen van deze pandemie en al het vreselijke leed dat het met zich mee brengt. Toch viel ik, en met mij heel veel andere sporters in een zwart gat.

Stuurloos

Geen wedstrijden meer op de planning en geen idee wanneer er weer gepland kan worden. Stuurloosheid maakt zich meester, zeker als je blaakt van vertrouwen en alles op rolletjes loopt. Toch herpakte ik me snel. Ik hou van lange trainingsblokken en besloot dit Corona-tijdperk maar tot een flink trainingsblok te bombarderen.

Trainingsblok met verstand

Natuurlijk wel een trainingsblok met verstand. Periodiseren aan de hand van de aanvankelijke wedstrijdplanning waarbij er af en toe een wedstrijd gesimuleerd zal worden. Afgelopen zaterdag stond het eerste testje op het programma, een 5km. Zonder specifieke voorbereiding of tapering. Op asfalt in plaats van op de baan. Alleen lopend, onder toeziend oog van trainer Michel van de Wall op de fiets in plaats van in een groep.

Afgelegen industrieterrein

Met 14.36’ op de klok was ik tevreden voor nu. Ik weet waar ik sta, en kan komende periode aan de slag om sneller te worden. Aanvankelijk zou de zomer in het teken staan van kortere afstanden van 3 tot 10 kilometer op de atletiekbaan. Dat wordt ook het doel voor komende periode, al zal dat niet op de atletiekbaan zijn. Eerder af en toe een testwedstrijdje op een afgelegen industrieterrein.

Duimen

Dit alles doe ik als investering in mijn favoriete afstand, de marathon. Ik duim dat we dit najaar weer allemaal onze marathondromen kunnen najagen!

Lieve lezers, sportievelingen,

Sterkte komende tijd,

Ben verstandig, blijf gezond en blijf bewegen!


Reacties

11 apr. 2020
Sandra de Bock
Mooi geschreven! En no worries 😉
11 apr. 2020
Cor van Haaren
Prima verhaal. Blijven trainen en de focus houden. Kump allemoal good.
08 apr. 2020
Roy
Goed verhaal Roel. Haal het maximale uit deze situatie en inderdaad: blijf gezond.
06 apr. 2020
Will van de wauw
Roel hou je gezond en de rest kom van zelf daar heb ji genoeg discipline voor. Gr will