Bikes, Buddies & Beers

30 dagen heb ik het volgehouden. 30 dagen Dry January. Helaas heeft januari geen 30 dagen. Had ik nu voorgenomen Dry February te doen, dan was ik dubbel en dwars geslaagd. Maar nee, 5 uur nadat ik op Mallorca landde om mijn Bike Buddies op te zoeken, ging het mis met die Beers. Dit was op 30 januari.

Dry January

Waarom deed ik eigenlijk mee met Dry January? En nog belangrijker, heb ik de voordelen ervaren? Ik deed mee omdat ik vond dat ik iets drastisch moest veranderen aan mijn alcoholconsumptie. Iedere dag een glaasje rode wijn is niet gezond. Dat weten wij inmiddels allemaal. Ik hou wel van extremen, uitdagingen en clean starts en dus werd het idee van Dry January op de kerstborrel geboren. 31 december dronk ik net iets te vrolijk door, waardoor ik misschien 1 januari niet helemaal zonder alcohol in mijn bloed gestart ben, maar door het algehele gevoel van malaise die dag, wel extra gemotiveerd was om de rest van de maand alcoholvrij door te brengen. Mooie stok achter de deur was bovendien mijn witte bovenbeugel, waarbij het drinken van rode wijn niet echt aanbevolen wordt, tenzij je als een bloeddorstige vampier met rode tanden tot aan de volgende ortho afspraak door het leven wilt gaan.

IkPas

En zo geschiede, ik dronk geen druppel alcohol meer, werd iedere dag aangemoedigd door de ‘IkPas’ app en nieuwsbrief en voelde mij sterk. Ik merkte de alom bekende voordelen wel, beter slapen, frissere blik en meer energie om te sporten. En binnen twee weken was ik al 1,5 kilo kwijt. Het klinkt nu alsof ik een doorgewinterde zuipschuit was, maar ik verzeker jullie, ook door dat glaasje per dag minder, waren al echt duidelijke voordelen merkbaar. Menige uitnodiging tot borreltje sloeg ik af, wist ik in een theedate om te turnen of dronk ik vrolijk een alcoholvrij biertje mee. Geen vuiltje aan de lucht, geen alcohol voor mijn lever. So far so good.


Malle

Ik ging dit gewoon rocken. Misschien hield ik februari ook wel vol. En aangezien ik ook geen carnavalsvierder ben, dacht ik stiekem maart ook wel mee te pakken. Totdat die ene app binnenkwam. Of ik zin had een paar dagen te komen fietsen op Malle - (het mooie Mallorca voor de niet Duitsers onder ons). De trip was al snel. Heel snel. Nog in januari. De laatste twee dagen om precies te zijn. Dus ik voelde al nattigheid en dat was niet alleen omdat ik die plas over moest vliegen.

Bij aankomst in het hotel trof ik een gedeelte van de fietsers, die al eerder aangekomen waren, aan in de bar. Voldaan van een mooie fietstocht met rode konen en vermoeide blik, lekker aan het bier. Ik begon die avond nog dapper met twee alcoholvrije biertjes, maar ging uiteindelijk dan toch ook overstag. Ik hield het dus pak en beet 5 uur vol op op Mallorca - alcoholvrij. In de dagen erna hebben wij hard gefietst en (ietsje minder hard) gedronken. En wat was het gezellig!

Bikes, Buddies & Beers

3Cc40261 7F49 4661 9625 811Eb028Ccfa

Moraal van dit verhaal? Ja, ik voelde mij heel fit tijdens mijn (bijna) alcoholvrij maand en ik was die maand ook gewoon heel gezellig ;-) Het heeft mijn lichaam zeker goed gedaan en wanneer ik harder ga trainen dit jaar voor DE uitdaging van 2019 (welke - uiteraard onder het genot van een biertje is ontstaan) zal ik mijn alcoholinname wederom drastisch verlagen...maar er zijn momenten waarop je een uitzondering moet maken en gewoon moet genieten met je Buddies, Bikes....en Beers!


Reacties

11 feb. 2019
Niek
Proost!