A fresh new start?

Nee, 2020 betekent voor mij niet een nieuwe start, die kreeg ik al in maart vorig jaar.

A fresh new start?

Eigenlijk is maart 2019 mijn “fresh new start” geweest. Dat voelde op dat moment niet zo, maar nu kan ik toch wel zeggen dat de burn-out voor mij levensveranderend is geweest. Dus nee, 2020 betekent voor mij niet een nieuwe start, die kreeg ik al in maart vorig jaar.

Tsja, eigenlijk doe ik niet echt aan goede voornemens. Ook zie ik een nieuw jaar niet als een nieuwe start. Alsof je dan ineens dingen heel anders moet gaan doen? Nee, zo voelt dat niet voor mij. Wel vind ik het mooi om terug te blikken en te kijken naar wat je dan meeneemt naar het nieuwe jaar en wat je lekker achterlaat in 2019.

Pittig 2019

2019 was best pittig. Ineens werd ik even teruggeworpen naar nul en mocht ik mijn leven opnieuw indelen. Ik gebruik het woord “mocht” met opzet, want zo voelt het inmiddels wel. Die burn-out zat er al even aan te komen, maar je realiseert je pas dat je te ver bent gegaan, als het te laat is.

Heel veel gesprekken verder kom je erachter waar het fout is gegaan. Bewustwording creëren, naar jezelf kijken en vooral ook goed naar je lichaam luisteren is heel erg belangrijk.

Bijna een PR

Zo langzaamaan wordt mijn conditie ook steeds wat beter. Voor de kerstdagen liep ik een 5km waarbij ik bijna aan mijn PR zat. Niet bewust, maar het liep zo lekker. Bij de finish was ik dan ook verrast over mijn tijd. Niet dat het mij om de tijd ging, maar vooral het feit, dat mijn lichaam ook steeds weer wat fitter wordt en voelt. Het geeft vertrouwen dat mijn lichaam dit weer aan kan.

En natuurlijk ga je dan toch weer vooruitkijken naar de mogelijkheden in het hardlopen. Waar wil ik naar toe? Wat vind ik echt leuk? En vooral: wat is haalbaar?

Momenteel loop ik tussen de 5 en de 10 kilometer. Wedstrijdjes tot een max van 8 kilometer. Dit ga ik heel rustig opbouwen. In april loop ik de kwart marathon van Rotterdam waar ik graag een snelle 10 kilometer neer wil zetten. Rond oktober/november wil ik weer een halve marathon lopen. En ik heb al een mooie loop op het oog, maar dit houd ik nog even geheim. Eerst maar eens fit genoeg zijn om die 10 kilometer lekker te kunnen lopen.

“Wat is écht leuk.”

Ook stelde ik mijzelf de vraag wat ik nu echt leuk vind in het hardlopen. Dat zijn toch wel de crossloopjes en de trails. Het jaar ben ik dan ook begonnen met een leuk kleinschalig crossloopje in Dordrecht. Lekker op het fietsje er naar toe, 5 kilometer crossen, erwtensoep eten en weer lekker op het fietsje terug naar huis.

Ik leg niet te veel vast. Ik kijk naar de cross/trailloopjes die ik leuk vind en als ik me goed voel, schrijf ik me op de dag zelf in. En ooooooooooit ga ik terug naar Zwitserland om daar de Matterhorn Ultraks nogmaals te lopen.

Nu ga ik eerst keihard genieten van al die dingen die wél goed gaan, van het feit dat ik weer op kan bouwen in m’n werk, dat ik me steeds fitter voel, dat ik zoveel heb mogen leren het afgelopen jaar en dat ik zoveel lieve mensen om me heen heb, die mij geholpen hebben tot waar ik nu sta. Familie, vrienden en de mooie samenwerkingen in de sport.

In dit geval wil ik Born speciaal nog even bedanken voor de fijne samenwerking. Niet alleen op het gebied van sportvoeding, maar ook het teamgevoel wat ze weten te creëren én de persoonlijke aandacht zijn onwijs fijn!

Een mooi 2020

Afgelopen jaar heb ik me niet heel erg bezig gehouden met sportvoeding, want voor die korte (en niet intensieve) afstanden die ik liep, had ik niet echt extra ondersteuning nodig. Wel gebruikte de Magnesium Liquid om mijn spierpijn en kramp wat tegen te gaan. Oh, en die Recovery Nuts Bar met noten zijn heerlijk! Ook als je niet sport! Komend jaar zal ik me weer wat meer verdiepen in de gelletjes, sportdranken en herstelshakes, want sport/bewegen is goed voor mijn herstel, maar voeding en rust zijn net zo belangrijk!

Op naar een mooi, gezond, liefdevol en sportief 2020!

Screenshot 20191222 203949 Img 20191228 153832 234 Received 2512071272357511 Img 20200103 160438 910 Img 20200105 140904 770 Screenshot 20200105 105230

Reacties

06 jan. 2020
Chrissie
Mooi verwoord dame , succes met sterker 😉✌️