Fresh Year; Fresh New Goals

Net als de meeste van jullie start het nieuwe jaar niet alleen met een echte borrel maar begint het ook alweer op sportief vlak te borrelen; een nieuw jaar, (bijna) blanco agenda en dus klaar om nieuwe doelen te stellen.

"A goal without a plan is just a wish"

Een terugblik op de kilometers en avonturen met de fiets in 2019 geeft stof tot nadenken voor nieuwe doelen en uitdagingen. Ga ik voor meer van hetzelfde, of sla ik een andere richting in en gooi ik het eens over een andere boeg of verleg ik mijn grenzen opnieuw? En dat in combinatie met een gezinsleven en een drukke baan; dat vraagt om niets minder dan planning 2.0

Strava9999

De magie van tienduizend

Voor veel fietsers een magisch getal; 10.000 km fietsen in een jaar. Ook voor mij reeds vele male een doel dat ik steevast heb moeten aanpassen gedurende de loop van het jaar, door een hele resem aan tijdrovende elementen die je meestal niet in de hand hebt, hobby's van de kids, vakanties of business trips. Maar voor 2020 zet ik hem toch weer in Strava als mijn jaardoel #fingerscrossed.

Dalslandrunt

Dalsland Runt 2020

Een doel dat reeds met pen in de agenda staat is de Dalsland Runt 2020. Een Gravel driedaagse door het hoge noorden van Zweden. Drie etappes tussen de talrijke meren met een gezamenlijke lengte van 450 km en 5000 hoogtemeters. Met andere woorden een stevig weekeinde op de fiets. Ik kijk er in elk geval naar uit en het zorgt voor een goede dosis motivatie om in het eerste deel van het jaar de nodige kilometers en hoogtemeters bij elkaar te sprokkelen.

"Tough times never last, tough people do"

Tough1000

Tough 1000

Een ander idee staat nog met potlood in de agenda, maar het gegeven om een fietsdoel aan een goed doel te koppelen spreekt me wel aan. Een ander soort motivatie dan alleen een persoonlijke overwinning. Al is de 1000 km tocht met vijf etappes van 200 km met een totaal van 12.500 hoogtemeters ook wel een persoonlijke fysieke uitdaging die kan tellen. Bovendien komt het ten goede aan de Hartstichting, waarbij ik uiteraard ook sponsoring zal ophalen, dus later meer...


Reacties