2020 wordt een heerlijk sportjaar

Met onder andere de ‘Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix’, het EK Voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen belooft 2020 een heerlijke sportzomer te worden. Maar wanneer de Oranjegekte een beetje gaat liggen, begint wat mij betreft pas het mooiste sportevenement van het jaar: de Paralympische Spelen. Van 25 augustus tot en met 6 september strijden topatleten met een fysieke beperking om het felbegeerde eremetaal. Ook ikzelf droom er nog steeds van om in Tokio aan de start te staan, maar dan moet ik nog eerst een paar hobbels zien te overbruggen. En laat klimmen nou net mijn specialiteit zijn!

Born Ambassador Day 12 10 2019 BMP Nikon D4 SMQ 41 of 251

De kwalificatie

Vanaf 2017, het jaar waarin ik ben begonnen met het rijden van handbike wedstrijden, heb ik laten zien dat ik bergop met de sterkste mannen mee kom. Het parcours in Tokio, met veel hoogtemeters, is dan ook op mijn lijf geschreven. Je zou zeggen dat ik dan wel zeker ben van deelname. Nou vergeet het maar. Ook ik moet me eerst nog zien te kwalificeren. En een makkelijke uitdaging is dat niet. Allereerst hebben wij als TeamNL een grote selectie met veel mannen die hard bergop kunnen rijden, terwijl we maar een gering aantal startplekken krijgen. We moeten dus onderling uitvechten wie naar de Spelen mogen.

En dat doen we op het aankomend WK in juni. Degenen die hier uitblinken, mogen Nederland vertegenwoordigen op de Spelen. Dat is nadelig voor mij, want daar waar Tokio een echt klimparcours is, is dit parcours zo vlak als een biljartlaken. Totaal niet mijn ding. En ook totaal onlogisch, want hard op het vlakke rijden is natuurlijk niet te vergelijken met hard bergop rijden. We moeten het er maar mee doen... Ik ben dan ook hard aan het trainen om sterker te worden om die gasten ook op het vlakke een poepie te laten ruiken.

Het racemonster

Maar ik kan nog zoveel vermogen leveren als ik wil, het materiaal waarmee je rijdt is net zo belangrijk. En in dit geval misschien nog wel belangrijker. Op het vlakke liggen de topsnelheden natuurlijk veel hoger dan wanneer je bergop rijdt en dus maakt het wel degelijk veel uit of je fiets aerodynamisch is afgesteld of niet. Op dit moment rijd ik nog met de minst aerodynamische handbike rond die je je maar kunt bedenken. En dus wordt het tijd voor een nieuwe, aerodynamische fiets.

Thumbnail FB IMG 1569507031856

Je kunt dan natuurlijk naar een fabrikant gaan, een nieuwe fiets laten aanmeten, en deze laten produceren. Of je ontwikkelt zelf een unieke en innovatieve handbike. Dat laatste leek me, als afgestudeerd bewegingswetenschapper, een interessant project. Samen met een groep knappe koppen hebben we geprobeerd om met een hele andere filosofie een nieuwe handbike te ontwikkelen. Het zag er best goed uit, maar toen kwamen toch de twijfels. Is de fiets wel echt zo snel als we denken? Hoe is zijn wegligging? Gaat hij überhaupt wel op tijd af zijn?

Al deze onzekerheden zorgden voor de nodige stressmomenten en slapeloze nachten. Als een topsporter iets niet kan gebruiken, is het dat wel. En dus heb ik besloten om toch voor de ‘makkelijke’ optie te gaan. Dan maar geen unieke fiets, maar het geeft me een stuk meer rust in de voorbereiding. Over 2 maanden is het nieuwe racemonster klaar dat mij in Tokio moet krijgen. Letterlijk en figuurlijk 😉


Reacties