2018, de balans

2018 was een bewogen jaar. De eerste maanden was ik geblesseerd. Daarna brak ik tijdens de voorbereiding voor de steeplechase tijdens het NK voor clubteams mijn pols. Met een gipsarm maakte ik tempo voor Patrick Stitzinger tijdens de Marathon van Visé, liep ik toch de steeple tijdens het NK teams en liep ik zelfs het NK 5000m.

Helaas werd mijn baanseizoen niet wat ik ervan verwacht had. Het trainingsniveau was erg goed, maar tijdens wedstrijden kwam het er niet uit. Het gips om mijn arm was niet fijn tijdens het hardlopen, maar het ging ook tussen mijn oren zitten. Ik begon het baanseizoen met een sterke 3000m in een persoonlijk record van 8’28’’ maar op de 5000m wist ik ‘slechts’ twee maal mijn persoonlijk record te evenaren.

Nk Atletiek

Na het baanseizoen ging het vizier op Eindhoven. De marathonvoorbereiding verliep top maar helaas gooiden de weersomstandigheden roet in het eten. Ik werd netjes 1ste Nederlander tijdens de marathon Eindhoven maar de tijd van 2.27 was niet zaligmakend.

Marathon Eindhoven 4

Tijdens mijn rustperiode wisselde ik na lang nadenken van trainer. Na 9 jaar besloot ik de samenwerking met Paul Hagedoren op te zeggen en een nieuw avontuur aan te gaan met Michel van de Wall als trainer en Patrick Stitzinger als trainingspartner. Voetklachten hielden me na de marathon even aan de kant maar de opbouw verliep vanaf eind november voorspoedig.

Trappenpad Mesch

Het jaar werd traditioneel afgesloten met mijn thuiswedstrijd de Sylvesterloop in het Limburgse Elsloo. Hier bevestigde ik mijn goede basisniveau met een tijd van 30.54 op de 10 kilometer. Helaas was dit niet goed genoeg voor de winst want ik trof een ontketende Marco van der Stel die met enkele seconden voorsprong de winst greep.

Sylvesterloop 2018

Al met al heb ik een goed jaar achter de rug. Ik denk dat ik sterker geworden ben en een mooie groei heb doorgemaakt. Helaas bleef de bevestiging tijdens wedstrijden uit en hier gaat het uiteindelijk om.. In december bleek uit een scan dat mijn polsbreuk nog niet volledig genezen is. Hiervoor moet ik komende weken een brace dragen. Dit hindert me behoorlijk tijdens mijn werk als fysiotherapeut, hardlopend heb ik hier gelukkig geen last van.

In 2019 wil ik laten zien wat ik waard ben. Het eerste grote doel wordt de marathon van Rotterdam in april. In de voorbereiding hierop wil ik ook goed presteren tijdens het NK 10km in Schoorl. Eerste tussenstop, 13 januari de halve marathon van Egmond!

2019, bring it on!!

Wat zijn jouw doelen voor 2019? Laat het weten in een reactie!

Foto's: Jef Kusters, Huub Keulers, Davy Janssen en Guy Maas.


Reacties